Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Αστέρας Τρίπολης - Παναιτωλικός : Ανάλυση - πιθανές ενδεκάδες - προϊστορία - λεπτομέρειες



Δύσκολη εκτός έδρας αποστολή έχει σήμερα ο Παναιτωλικός, που αγωνίζεται στο ''Θεόδωρος Κολοκοτρώνης'' με αντίπαλο τον Αστέρα Τρίπολης.

Βίοι αντίθετοι για τις δύο ομάδες με τον Αστέρα να ''καίγεται'' για βαθμούς έτσι ώστε να απομακρυνθεί απ'την επικίνδυνη ζώνη, ενώ ο Παναιτωλικός μετά τη νίκη του επι του ΠΑΣ Γιάννινα στο Αγρίνιο, στοχεύει ακόμα πιο ψηλά και να τερματίσει στο φετινό πρωτάθλημα με την καλύτερη βαθμολογική συγκομιδή.

H oμάδα του Αστέρα ισοβαθμεί στην 11η θέση του πρωταθλήματος με την ΑΕΛ , έχοντας 22 βαθμούς (6 νίκες, 4 ισοπαλίες, 12 ήττες), ενώ ο Παναιτωλικός είναι 7ος με 30 βαθμούς (8 νίκες, 6 ισοπαλίες, 8 ήττες).

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ :

H γηπεδούχος ομάδα δεν έχει σημαντικά προβλήματα, με εξαίρεση τους Μουνάφο και Ματρικάρντι που έμειναν εκτός. Ο Μουνάφο παρά το γεγονός ότι έχει ανεβάσει ρυθμούς, δεν κρίθηκε έτοιμος για να μπεί στην αποστολή, ενώ ο Ματρικάρντι παραμένει εδώ και πολύ καιρό τραυματίας. Στα θετικά η επιστροφή των Ιγκλέσιας και Μανιά, δύο πολύ σημαντικοί παίκτες για τον Γιώργο Παράσχο.

Η πιθανή ενδεκάδα του Αστέρα Τρίπολης :
Παπαδόπουλος, Τριανταφυλλόπουλος, Πασαλίδης, Κώτσιρας, Κυριακόπουλος, Μπέλοκ, Ιγκλέσιας, Τσιλιανίδης, Φερνάντεζ, Καλτσάς, Μανιάς

Ο Αστέρας προέρχεται από εντός έδρας ισοπαλία με τον Ατρόμητο (1-1).

Ο Παναιτωλικός θα αναγκαστεί για ακόμα ένα παιχνίδι να αγωνιστεί με σημαντικές και πολλές απουσίες. Παραμένουν τραυματίες οι Κυριακίδης, Λιάβας, ενώ προβλήματα της τελευταίας στιγμής προέκυψαν και με τους Τσοκάνη, Μανά. Ο Χόρχε Ντίας έμεινε επίσης εκτός καθώς θα εκτίσει την ποινή του στο συγκεκριμένο παιχνίδι. Λείπουν επίσης οι μακροχρόνιοι τραυματίες και απόντες Καμαρά και Ηλίας Γιαννιώτης. Στα σημαντικά η επιστροφή μετά από καιρό των Μαλή και Μαρινάκη.

Η πιθανή ενδεκάδα του Παναιτωλικού :
Γιαννακόπουλος, Άργκους, Μιχάι, Μαρινάκης, Αμαράλ, Λουσέρο, Γκούγκα, Μάζουρεκ, Ουίλιαν, Μοράρ, Μπαϊροβιτς

Ο Παναιτωλικός προέρχεται από εντός έδρας νίκη επι του ΠΑΣ Γιάννινα (1-0).

ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ :

Σε συνολικά 6 αναμετρήσεις στο γήπεδο της Τρίπολης στη μεγάλη κατηγορία, ο Αστέρας έχει το πάνω χέρι με 3 νίκες, 2 αναμετρήσεις έχουν λήξει ισόπαλες, ενώ μόλις μία φορά οι φιλοξενούμενοι έχουν γευτεί τη χαρά του διπλού. Υπάρχει κι ένα παιχνίδι για την Γ' Εθνική, με τον Αστέρα να είναι νικητής.

Αναλυτικά η προϊστορία των δύο ομάδων :

Γ' ΕΘΝΙΚΗ
20 - 05 - 2006 :   ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ - ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ  2-1

ΣΟΥΠΕΡ ΛΙΓΚ
07 - 01 - 2012 :  AΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ - ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ  1-0
30 - 11 - 2013 :  ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ - ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ  3-0
18 - 10 - 2014 :  ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ - ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ  1-1
30 - 08 - 2015 :  ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ - ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ  0-2
15 - 01 - 2017 :  ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ - ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ  4-1
17 - 12 - 2017 :  ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ - ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ  0-0

ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ :

Ο Γεώργιος Κομίνης της ΕΠΣ Θεσπρωτίας θα είναι ο ''άρχοντας'' του παιχνιδιού. Ο συγκεκριμένος διαιτητής είχε διευθύνει τον Παναιτωλικό τη φετινή σεζόν στην ήττα της πρεμιέρας στο Αγρίνιο απ'τον Ατρόμητο (1-2) και στην εκτός έδρας ισοπαλία (0-0) στα Χανιά απέναντι στον Κισσαμικό για την 2η αγωνιστική των ομίλων του Κυπέλλου Ελλάδος.
Πρώτος βοηθός ορίστηκε ο Παναγιώτης Κωνσταντόπουλος της ΕΠΣ Κορινθίας, ενώ δεύτερος βοηθός ο Νικόλαος Σάββας της ΕΠΣ Σερρών. Τέταρτος ο Λάμπρος Μπεκιάρης της ΕΠΣ Καρδίτσας.

Στον πρώτο γύρο του πρωταθλήματος, οι δύο ομάδες είχαν αναδειχθεί ισόπαλες στο Αγρίνιο (1-1), με τον Μοράρ να ανοίγει το σκόρ στο 66' για τον Παναιτωλικό και τον Καλτσά να ισοφαρίζει στο 90+3' των καθυστερήσεων.

Ο αγώνας διεξάγεται απόψε στις 19.30 και θα μεταδοθεί τηλεοπτικά απ΄τα κανάλια της Nova (Novasports1 HD). Aξίζει να σημειωθεί ότι στο ''Θεόδωρος Κολοκοτρώνης'', η είσοδος θα είναι δωρεάν για τις γυναίκες σε όλες τις θύρες, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας στις 8 Μαρτίου (Διεθνής Ημέρα των Δικαιωμάτων των Γυναικών).



ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΚΟΥΤΣΙΟΥΜΠΑΣ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η αποστολή του Αστέρα Τρίπολης - χωρίς προβλήματα

Ανακοινώθηκε απ'τον Γιώργο Παράσχο η αποστολή του Αστέρα Τρίπολης ενόψει Παναιτωλικού, χωρίς κάποιο απρόοπτο της τελευταίας στιγμής. Μοναδικοί απόντες οι Μουνάφο και Ματρικάρντι που παραμένουν τραυματίες. Αντιθέτως, στην αποστολή μπήκαν κανονικά οι Μανιάς και Ιγκλέσιας. Αναλυτικά οι 19 ποδοσφαιριστές της αποστολής : ΤΕΡΜΑΤΟΦΥΛΑΚΕΣ : Αθανασιάδης, Παπαδόπουλος ΑΜΥΝΤΙΚΟΙ : Τριανταφυλλόπουλος, Πασαλίδης, Βλάχος, Κώτσιρας, Μαρτίνεζ, Κυριακόπουλος ΜΕΣΟΙ : Βαλιέντε, Ιγκλέσιας, Μπέλοκ, Ρόλε, Τσιλιανίδης, Μπαστιάνος, Φερνάντεζ, Καλτσάς ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΙ : Μανιάς, Αραβίδης, Δουβίκας

CIES: Ο Παναιτωλικός πιο αποτελεσματική ομαδα της SL, χειρότερη στην Ευρώπη ο Απόλλων

Ούτε ο πρωτοπόρος ΠΑΟΚ, ούτε ο Ολυμπιακός που τον ακολουθεί αλλά ούτε και η πρωταθλήτρια ΑΕΚ.     Ο Παναιτωλικός είναι η πιο αποτελεσματική ομάδα στην ελληνική Super League, όπως αναφέρει η τελευταία έκθεση (248) του CIES, του Διεθνούς Κέντρου Αθλητικών Σπουδών, που βρίσκεται στην Ελβετία και δημιουργήθηκε το 1995 ως κοινοπραξία της FIFA με το Πανεπιστήμιο του Νοσατέλ.     O Παναιτωλικός , είναι η ομάδα που χρειάζεται τα λιγότερα σουτ από κάθε άλλη ελληνική ομάδα για να φτάσει στο γκολ (6,48 κατά μέσο όρο) ενώ ακολουθεί ο ΠΑΟΚ (6,50) και ο Παναθηναϊκός (6,60).     Στην άλλη όχθη, ο ουραγός Απόλλων Σμύρνης, είναι η ομάδα που χρειάζεται τα πιο πολλά σουτ, για να σκοράρει (25,17), ποσοστό που την καθιστά χειρότερη σε όλη την Ευρώπη. Ακολουθείται, στο ελληνικό πρωτάθλημα, από την Λαμία (16,10) και τον Λεβαδειακό (16,00).     Καμία ομάδα, από τα 35 κορυφαία ευρωπαϊκά πρωταθλήματα δεν χρειάστηκε λιγότερα σουτ για να σκοράρει από την Παρί Σεν Ζερμέν. Η γαλλική ομάδα, σημείωσε γκ

Líder y guerrero - Απαίτηση όλων να ανανεωθεί ο Άργκους !

Είναι λίγοι οι παίκτες στη σημερινή εποχή που δένονται συναισθηματικά με την ομάδα και πολύ περισσότερο με τον κόσμο της. Στον Παναιτωλικό το έχουμε δει κατά το παρελθόν, με παίκτες όπως ο Αντώνης Δελακάς, ο Πέτρος Ζουρούδης, ο Μίλαν Μπόγιοβιτς, ο Ανρί Καμαρά και με τον τελευταίο εκ των μεγάλων αρχηγών, Γιώργο Κούσα (ίσως αδικούμε και κάποιους). Η περίπτωση του Άργκους σπανίζει, καθώς είναι ένας παίκτης Βραζιλιάνος, που δεν είχε ποτέ ξανά επαφή με το ελληνικό πρωτάθλημα και ο Παναιτωλικός τον έφερε για πρώτη φορά στην Ελλάδα πριν από ενάμιση περίπου χρόνο απ'την Πορτογαλία. Κι όμως αγωνίζεται σαν να είναι χρόνια στη ομάδα. Η δυναμική και το πάθος που βγάζει ο Άργκους την ώρα του αγώνα, είναι κάτι μοναδικό και φυσικά το χειροκροτούν όλοι. Ο,τι μπορεί το δίνει και με το παραπάνω! Φτάνει η στιγμή που χρίζεται αρχηγός στο ντέρμπι της Δυτικής Ελλάδας με τον ΠΑΣ Γιάννινα στο Αγρίνιο. Ο Άργκους πραγματοποιεί μία σούπερ εμφάνιση και μάλιστα σκοράρει το μοναδικό γκόλ που δίνει τ