Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Παναιτωλικός - Ολυμπιακός : Ανάλυση - πιθανές ενδεκάδες - λεπτομέρειες αγώνα



Σήμερα αναμετρώνται Παναιτωλικός και Ολυμπιακός στο Αγρίνιο για την 27η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκ (19.00) σ' ένα παιχνίδι χωρίς μεγάλο βαθμολογικό ενδιαφέρον και για τις δύο ομάδες, αλλά με κίνητρο και για τους δύο αντιπάλους.

Είναι το προτελευταίο ματς που δίνει η ομάδα του Παναιτωλικού στην έδρα της και απέναντι σε μία ομάδα που δεν έχει καταφέρει ποτέ να κερδίσει κατά το παρελθόν, θέλει απόψε να κάνει την υπέρβαση και να σημειώσει την πρώτη του ιστορική νίκη. Αντιθέτως, ο Ολυμπιακός φαίνεται να έχει πάρει τον αέρα των γηπεδούχων, καθώς τις τρεις τελευταίες χρονιές φεύγει μόνο με νίκη από το Αγρίνιο.

Ο Παναιτωλικός έχει χάσει το ''τρένο'' της Ευρώπης, έχει όμως εξασφαλιστεί η παραμονή σε μία σεζόν με αρκετά σκαμπανεβάσματα στην απόδοσή του. Την περασμένη αγωνιστική υπέστη την πιο βαριά ήττα του στο πρωτάθλημα με 4-0 απ'την ΑΕΚ, παράλληλα με μια κάκιστη εμφάνιση. Θέλει απόψε να φανεί πιο ανταγωνιστικός και να στείλει το μήνυμα ότι παρά το γεγονός ότι δεν υπάρχει κάποιος στόχος, η ομάδα το παλεύει και δεν αδιαφορεί μέχρι και τη λήξη του πρωταθλήματος.
Απ'την άλλη ο Ολυμπιακός είναι σε τρομερή ''φόρμα'' , προέρχεται απ'τη νίκη με ανατροπή επί του Ατρομήτου (2-1), πραγματοποιεί έναν καταπληκτικό δεύτερο γύρο με 10 νίκες σε 11 παιχνίδια (εκκρεμεί η απόφαση για το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό) και θέλει να κλείσει τη σεζόν μόνο με νίκες για να ''διασκεδάσει'' και τις εντυπώσεις.

Στα αγωνιστικά ο Τραϊανός Δέλλας ''πονοκεφαλιάζει'' κυρίως για τις σημαντικές απουσίες στο κέντρο της άμυνας. Ο Άργκους δεν ξεπέρασε το πρόβλημα τραυματισμού του κι έμεινε ξανά εκτός, όπως και ο Μιχάι που είναι τιμωρημένος. Έτσι ο προπονητής του Παναιτωλικού είτε θα χρησιμοποιήσει στο κέντρο της άμυνας δίπλα από τον Μαλή, τον νεαρό Δημήτρη Γιαννιώτη που θα ντεμπουντάρει στο πρωτάθλημα, είτε θα γυρίσει πίσω τον Μάρκος Πάουλο. Υπάρχουν και οι επιλογές των Τσοκάνη, Αμαράλ και Λιάβα για το κέντρο της άμυνας. Εκτός παραμένει επίσης ο τραυματίας Μοράρ, όπως και οι μακροχρόνιοι τραυματίες - απόντες Καμαρά και Ηλίας Γιαννιώτης. Για πρώτη φορά στην αποστολή μπήκε ο νεαρός Πορτογάλος Φεντερίκο Ντουάρτε που πραγματοποιεί εντυπωσιακές εμφανίσεις με την Κ-19.

Η πιθανή ενδεκάδα του Παναιτωλικού : Kυριακίδης, Μαλής, Δ.Γιαννιώτης, Μαρινάκης, Αμαράλ, Λουσέρο, Μ. Πάουλο (Τσιγγάρας - Λιάβας), Ντίας, Μανά (Γκούγκα), Μάζουρεκ, Μπαϊροβιτς

Στα αγωνιστικά του Ολυμπιακού, ο Πέδρο Μαρτίνς δεν υπολογίζει στον τραυματία Λεονάρντο Κούτρη που έμεινε εκτός αποστολής. Εκτός έμεινε και ο Νάτχο. Πιθανότατα τρείς ή τέσσερις παίκτες διαφορετικούς θα δούμε στην ενδεκάδα της ομάδας του Πειραιά σε σχέση με το προηγούμενο παιχνίδι απέναντι στον Ατρόμητο. Ο Τσιμίκας αναγκαστικά θα πάρει τη θέση του απόντα Κούτρη, ο Ζιλ Ντίας τη θέση του Μασούρα και στην κορυφή ο Χασάν αντί του Γκερέρο. Ίσως δούμε και τον Καμαρά βασικό στη θέση του Γκιγιέρμε.

Η πιθανή ενδεκάδα του Ολυμπιακού : Σα, Μεριά, Σισέ, Ομάρ, Τσιμίκας, Γκιγιέρμε (Καμαρά), Μπουχαλάκης, Ζ. Ντίας, Ποντένσε, Φορτούνης, Χασάν.

Διαιτητής της αναμέτρησης θα είναι ο κύριος Γιώργος Τζοβάρας της ΕΠΣ Λαμίας με βοηθούς τους Ιορδάνη Απτόσογλου (ΕΠΣ Αθηνών) και Ηλία Αλεξέα (ΕΠΣ Μεσσηνίας). Τέταρτος ορίστηκε ο Ευάγγελος Μανούχος της ΕΠΣ Αργολίδας.

Όσον αφορά την προϊστορία των δύο ομάδων στο Αγρίνιο, ο Ολυμπιακός είναι κυρίαρχος μετρώντας 5 νίκες σε 8 αναμετρήσεις, ενώ 3 αγώνες έχουν λήξει ισόπαλοι. Καμία νίκη δεν έχει ο Παναιτωλικός. Αναλυτικά :
1975 - 1976  ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ  0-1
1976 - 1977  ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ  0-0
2011 - 2012  ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ  0-1
2013 - 2014  ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ  0-0
2014 - 2015  ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ  1-1
2015 - 2016  ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ  2-5
2016 - 2017  ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ  0-2
2017 - 2018  ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ  1-4

Στο παιχνίδι του πρώτου γύρου ο Ολυμπιακός είχε επικρατήσει στο Καραϊσκάκη με 2-1 χάρη στα γκολ των Ποντένσε (11') και Γκερέρο (25'), ενώ ο Παναιτωλικός είχε μειώσει με τον Αλχασάν Καμαρά στο 70ο λεπτό.

Αναμένεται αρκετός κόσμος σήμερα στο γήπεδο του Παναιτωλικού, ενώ ανοιχτή θα είναι και η Θύρα 3 του γηπέδου για να φιλοξενήσει τους φιλάθλους του Ολυμπιακού, καθώς παρά το γεγονός ότι απαγορεύτηκε η οργανωμένη μετακίνηση, μεμονωμένα μπορούν κανονικά οι φιλοξενούμενοι να βρεθούν στο γήπεδο.

Ο αγώνας θα ξεκινήσει στις 19.00




ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΚΟΥΤΣΙΟΥΜΠΑΣ


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η αποστολή του Αστέρα Τρίπολης - χωρίς προβλήματα

Ανακοινώθηκε απ'τον Γιώργο Παράσχο η αποστολή του Αστέρα Τρίπολης ενόψει Παναιτωλικού, χωρίς κάποιο απρόοπτο της τελευταίας στιγμής. Μοναδικοί απόντες οι Μουνάφο και Ματρικάρντι που παραμένουν τραυματίες. Αντιθέτως, στην αποστολή μπήκαν κανονικά οι Μανιάς και Ιγκλέσιας. Αναλυτικά οι 19 ποδοσφαιριστές της αποστολής : ΤΕΡΜΑΤΟΦΥΛΑΚΕΣ : Αθανασιάδης, Παπαδόπουλος ΑΜΥΝΤΙΚΟΙ : Τριανταφυλλόπουλος, Πασαλίδης, Βλάχος, Κώτσιρας, Μαρτίνεζ, Κυριακόπουλος ΜΕΣΟΙ : Βαλιέντε, Ιγκλέσιας, Μπέλοκ, Ρόλε, Τσιλιανίδης, Μπαστιάνος, Φερνάντεζ, Καλτσάς ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΙ : Μανιάς, Αραβίδης, Δουβίκας

CIES: Ο Παναιτωλικός πιο αποτελεσματική ομαδα της SL, χειρότερη στην Ευρώπη ο Απόλλων

Ούτε ο πρωτοπόρος ΠΑΟΚ, ούτε ο Ολυμπιακός που τον ακολουθεί αλλά ούτε και η πρωταθλήτρια ΑΕΚ.     Ο Παναιτωλικός είναι η πιο αποτελεσματική ομάδα στην ελληνική Super League, όπως αναφέρει η τελευταία έκθεση (248) του CIES, του Διεθνούς Κέντρου Αθλητικών Σπουδών, που βρίσκεται στην Ελβετία και δημιουργήθηκε το 1995 ως κοινοπραξία της FIFA με το Πανεπιστήμιο του Νοσατέλ.     O Παναιτωλικός , είναι η ομάδα που χρειάζεται τα λιγότερα σουτ από κάθε άλλη ελληνική ομάδα για να φτάσει στο γκολ (6,48 κατά μέσο όρο) ενώ ακολουθεί ο ΠΑΟΚ (6,50) και ο Παναθηναϊκός (6,60).     Στην άλλη όχθη, ο ουραγός Απόλλων Σμύρνης, είναι η ομάδα που χρειάζεται τα πιο πολλά σουτ, για να σκοράρει (25,17), ποσοστό που την καθιστά χειρότερη σε όλη την Ευρώπη. Ακολουθείται, στο ελληνικό πρωτάθλημα, από την Λαμία (16,10) και τον Λεβαδειακό (16,00).     Καμία ομάδα, από τα 35 κορυφαία ευρωπαϊκά πρωταθλήματα δεν χρειάστηκε λιγότερα σουτ για να σκοράρει από την Παρί Σεν Ζερμέν. Η γαλλική ομάδα, σημείωσε γκ

Líder y guerrero - Απαίτηση όλων να ανανεωθεί ο Άργκους !

Είναι λίγοι οι παίκτες στη σημερινή εποχή που δένονται συναισθηματικά με την ομάδα και πολύ περισσότερο με τον κόσμο της. Στον Παναιτωλικό το έχουμε δει κατά το παρελθόν, με παίκτες όπως ο Αντώνης Δελακάς, ο Πέτρος Ζουρούδης, ο Μίλαν Μπόγιοβιτς, ο Ανρί Καμαρά και με τον τελευταίο εκ των μεγάλων αρχηγών, Γιώργο Κούσα (ίσως αδικούμε και κάποιους). Η περίπτωση του Άργκους σπανίζει, καθώς είναι ένας παίκτης Βραζιλιάνος, που δεν είχε ποτέ ξανά επαφή με το ελληνικό πρωτάθλημα και ο Παναιτωλικός τον έφερε για πρώτη φορά στην Ελλάδα πριν από ενάμιση περίπου χρόνο απ'την Πορτογαλία. Κι όμως αγωνίζεται σαν να είναι χρόνια στη ομάδα. Η δυναμική και το πάθος που βγάζει ο Άργκους την ώρα του αγώνα, είναι κάτι μοναδικό και φυσικά το χειροκροτούν όλοι. Ο,τι μπορεί το δίνει και με το παραπάνω! Φτάνει η στιγμή που χρίζεται αρχηγός στο ντέρμπι της Δυτικής Ελλάδας με τον ΠΑΣ Γιάννινα στο Αγρίνιο. Ο Άργκους πραγματοποιεί μία σούπερ εμφάνιση και μάλιστα σκοράρει το μοναδικό γκόλ που δίνει τ