Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Ο Λεβαδειακός υπέταξε το φάντασμα του Παναιτωλικού - Ήττα με 1-0



Ένας τραγικός Παναιτωλικός για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι, δε διεκδίκησε τίποτα απέναντι στον ψυχωμένο και παθιασμένο Λεβαδειακό, με αποτέλεσμα να έρθει αναμενόμενα η ήττα με 1-0 χάρη σε γκολ - πέναλτι του Τσαμπούρη στο 54ο λεπτό. Ένα κακό αποτέλεσμα απέναντι στον προτελευταίο της βαθμολογίας, αλλά πολύ περισσότερο η εικόνα του Παναιτωλικού είναι αυτό που πρέπει να προβληματίσει όλους, καθώς ούτε σήμερα είχε δημιουργία, ούτε την καλή τελική πάσα, ούτε τη διάθεση να διεκδικήσει με αξιώσεις ένα θετικό αποτέλεσμα. Παράλληλα είχε και την ατυχία να αλλάξει γρήγορα δύο ποδοσφαιριστές του λόγω τραυματισμού (Μοράρ και Λιάβας).

Ο Τραϊανός Δέλλας έκανε την έκπληξη, αφήνοντας εκτός ενδεκάδας τον Δημήτρη Κυριακίδη (λογικά δεν ήταν ακόμα έτοιμος), χρησιμοποιώντας βασικό για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι τον Νίκο Γιαννακόπουλο. Εκτός ενδεκάδας έμεινε και ο Φράνκο Μάζουρεκ, με τον Άγγελο Τσιγγάρα να παίρνει για δεύτερο παιχνίδι φέτος φανέλα βασικού (μετά το εκτός έδρας ματς με τη Λαμία). Ο Τσοκάνης επέστρεψε στο αριστερό άκρο της άμυνας αντι του Άμαραλ, ενώ ο Μοράρ πήρε τη θέση του Μανά στην ενδεκάδα.

Ενδεκάδα Παναιτωλικού : Γιαννακόπουλος, Άργκους, Μιχάι, Λιάβας, Τσοκάνης, Λουσέρο, Τσιγγάρας, Γκούγκα, Ουίλιαν, Μοράρ, Μπαϊροβιτς

O Νίκος Καραγεωργίου για τον Λεβαδειακό επέλεξε τους :
Μπάγιτς, Ρεκβιασβίλι, Αντιλέχου, Τσαμπούρη, Ντιόγκο, Ζησόπουλο, Κονέ, Στανόγεβιτς, Κονέ, Σαβαντογκό, Μαρκόφσκι


Η ομάδα του Τραϊανού Δέλλα μπήκε καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο, ξεκίνησε με πρωτοβουλία κινήσεων και κατοχή μπάλας στο πρώτο δεκαπεντάλεπτο, χωρίς ωστόσο να καταφέρει να γίνει απειλητική. Τα σούτ των Ουίλιαν και  Γκούγκα στο 2ο και 10ο λεπτό αντίστοιχα, δεν απείλησαν ιδιαίτερα την εστία του Μπάγιτς.  Απ'το 15' κι έπειτα η γηπεδούχος ομάδα ανέβασε ρυθμό και την απόδοσή της, με επιθέσεις κυρίως απ'τα δεξιά και σέντρες του Τσαμπούρη που πέρασαν ανεκμετάλλευτες.

Στο 25ο λεπτό το σουτ του Στανόγεβιτς μπλόκαρε εύκολα ο Γιαννακόπουλος, ενώ στο 27ο λεπτό ο Μαρκόφσκι με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα άουτ, χωρίς να ανησυχήσει τον τερματοφύλακα του Παναιτωλικού. O Λεβαδειακός προσπάθησε να γίνει πιο απειλητικός και στην καλύτερη στιγμή στο πρώτο μέρος στο 41ο λεπτό, η προβολή του Μαρκόφσκι κόντραρε την τελευταία στιγμή στον Μιχάι, για να περάσει η μπάλα κόρνερ.

Ο Μοράρ που τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια του πρώτου ημιχρόνου, δεν κατάφερε να συνεχίσει και λίγο πριν την ανάπαυλα, τον αντικατέστησε αναγκαστικά ο Μανά. Το 0-0 ήταν αποτέλεσμα ημιχρόνου, ο Παναιτωλικός για ακόμη έναν αγώνα είχε ανούσια κατοχή, χωρίς την καλή τελική πάσα που θα δημιουργούσε κινδύνους, ενώ ο Λεβαδειακός είχε την καλύτερη στιγμή στο παιχνίδι με τον Μάρκο Μαρκόφσκι στο 41ο λεπτό.

Όπως έκλεισε το πρώτο ημίχρονο, έτσι ξεκίνησε και το δεύτερο, δηλαδή με αναγκαστική αλλαγή για τον Παναιτωλικό. Ο νεαρός Γιώργος Λιάβας που τραυματίστηκε στο 40ο λεπτό, αντικαταστάθηκε με το ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου απ'τον Αμαράλ.

Με δύο αναγκαστικές αλλαγές και με έλλειψη δημιουργίας απ'το χώρο της μεσοεπιθετικής γραμμής, ο Λεβαδειακός εκμεταλλεύτηκε το λάθος του Άργκους στο 53' να υποπέσει σε παράβαση πάνω στον Μαρκόφσκι, καθώς φαίνεται να υπάρχει επαφή και να τραβάει ελαφρώς τον Μαρκόφσκι, με τον Παπαπέτρου να δίνει το πέναλτι, ίσως και να είναι όμως λίγο αυστηρό. Ο αρχηγός των Βοιωτών, Σάββας Τσαμπούρης, ανέλαβε την εκτέλεση και ''έγραψε'' το 1-0 στο 54', καθώς εκτέλεσε εύστοχα τον Γιαννακόπουλο, παρά το γεγονός ότι έπεσε σωστά στην αριστερή του γωνία.

H ομάδα του Νίκου Καραγεωργίου με ανεβασμένη ψυχολογία μετά το γκόλ, προσπάθησε και για δεύτερο όμως το σουτ του Αντιλέχου στο 67', έπειτα απ'το κόρνερ του Στανόγεβιτς, πέρασε λίγο άουτ. Η ομάδα του Τραϊανού Δέλλα, παρά το γεγονός ότι ήταν πίσω στο σκόρ, δεν μπορούσε να βρεί αντίδραση, ενώ αντιθέτως ο Λεβαδειακός έχανε την μία ευκαιρία μετά την άλλη. Ο Σαβαντογκό στο 71ο λεπτό έκανε το πλασέ αλλά η μπάλα έφυγε άουτ.

Ο ''Κολοσσός'' έριξε το τελευταίο του χαρτί, βάζοντας στο παιχνίδι τον Φράνκο Μάζουρεκ, με τον Άγγελο Τσιγγάρα να περνάει εκτός στο 72' .

Στο 76ο λεπτό, ο Λουσέρο έβγαλε ωραία μπαλιά στ' αριστερά για τον Τσοκάνη, αλλά ο Μπάγιτς πρόλαβε και καθάρισε τη φάση.

Στο 90+1' ο Παναιτωλικός έχασε την μεγαλύτερή του ευκαιρία στο παιχνίδι, με τον Μάζουρεκ απ'το ύψος της μικρής περιοχής να στέλνει τη μπάλα με προβολή έξω. Ήταν και η τελευταία καλή στιγμή του παιχνιδιού, με τον Λεβαδειακό να κρατάει το υπερπολύτιμο 1-0 μέχρι τέλους και να σημειώνει μία νίκη που μπορεί να αποδειχθεί σημαντική στη μάχη που δίνει για την αποφυγή του υποβιβασμού.

Ο Παναιτωλικός ήταν πολύ κακός και άξιζε αυτή την ήττα, το χειρότερο όμως είναι ότι ηττήθηκε χωρίς αντίδραση, χωρίς να δείξει τίποτα και χωρίς να παίξει ποδόσφαιρο, για ακόμη μια φορά με πολύ λίγες τελικές προσπάθειες.
Δύσκολη η συνέχεια, με τον εντός έδρας επόμενο αγώνα απέναντι στον ΠΑΣ Γιάννινα να αποκτάει χαρακτήρα τελικού, καθώς ακόμα δεν έχει ξεμπερδέψει για τα καλά με την υπόθεση παραμονή.



ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΚΟΥΤΣΙΟΥΜΠΑΣ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η αποστολή του Αστέρα Τρίπολης - χωρίς προβλήματα

Ανακοινώθηκε απ'τον Γιώργο Παράσχο η αποστολή του Αστέρα Τρίπολης ενόψει Παναιτωλικού, χωρίς κάποιο απρόοπτο της τελευταίας στιγμής. Μοναδικοί απόντες οι Μουνάφο και Ματρικάρντι που παραμένουν τραυματίες. Αντιθέτως, στην αποστολή μπήκαν κανονικά οι Μανιάς και Ιγκλέσιας. Αναλυτικά οι 19 ποδοσφαιριστές της αποστολής : ΤΕΡΜΑΤΟΦΥΛΑΚΕΣ : Αθανασιάδης, Παπαδόπουλος ΑΜΥΝΤΙΚΟΙ : Τριανταφυλλόπουλος, Πασαλίδης, Βλάχος, Κώτσιρας, Μαρτίνεζ, Κυριακόπουλος ΜΕΣΟΙ : Βαλιέντε, Ιγκλέσιας, Μπέλοκ, Ρόλε, Τσιλιανίδης, Μπαστιάνος, Φερνάντεζ, Καλτσάς ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΙ : Μανιάς, Αραβίδης, Δουβίκας

CIES: Ο Παναιτωλικός πιο αποτελεσματική ομαδα της SL, χειρότερη στην Ευρώπη ο Απόλλων

Ούτε ο πρωτοπόρος ΠΑΟΚ, ούτε ο Ολυμπιακός που τον ακολουθεί αλλά ούτε και η πρωταθλήτρια ΑΕΚ.     Ο Παναιτωλικός είναι η πιο αποτελεσματική ομάδα στην ελληνική Super League, όπως αναφέρει η τελευταία έκθεση (248) του CIES, του Διεθνούς Κέντρου Αθλητικών Σπουδών, που βρίσκεται στην Ελβετία και δημιουργήθηκε το 1995 ως κοινοπραξία της FIFA με το Πανεπιστήμιο του Νοσατέλ.     O Παναιτωλικός , είναι η ομάδα που χρειάζεται τα λιγότερα σουτ από κάθε άλλη ελληνική ομάδα για να φτάσει στο γκολ (6,48 κατά μέσο όρο) ενώ ακολουθεί ο ΠΑΟΚ (6,50) και ο Παναθηναϊκός (6,60).     Στην άλλη όχθη, ο ουραγός Απόλλων Σμύρνης, είναι η ομάδα που χρειάζεται τα πιο πολλά σουτ, για να σκοράρει (25,17), ποσοστό που την καθιστά χειρότερη σε όλη την Ευρώπη. Ακολουθείται, στο ελληνικό πρωτάθλημα, από την Λαμία (16,10) και τον Λεβαδειακό (16,00).     Καμία ομάδα, από τα 35 κορυφαία ευρωπαϊκά πρωταθλήματα δεν χρειάστηκε λιγότερα σουτ για να σκοράρει από την Παρί Σεν Ζερμέν. Η γαλλική ομάδα, σημείωσε γκ

Líder y guerrero - Απαίτηση όλων να ανανεωθεί ο Άργκους !

Είναι λίγοι οι παίκτες στη σημερινή εποχή που δένονται συναισθηματικά με την ομάδα και πολύ περισσότερο με τον κόσμο της. Στον Παναιτωλικό το έχουμε δει κατά το παρελθόν, με παίκτες όπως ο Αντώνης Δελακάς, ο Πέτρος Ζουρούδης, ο Μίλαν Μπόγιοβιτς, ο Ανρί Καμαρά και με τον τελευταίο εκ των μεγάλων αρχηγών, Γιώργο Κούσα (ίσως αδικούμε και κάποιους). Η περίπτωση του Άργκους σπανίζει, καθώς είναι ένας παίκτης Βραζιλιάνος, που δεν είχε ποτέ ξανά επαφή με το ελληνικό πρωτάθλημα και ο Παναιτωλικός τον έφερε για πρώτη φορά στην Ελλάδα πριν από ενάμιση περίπου χρόνο απ'την Πορτογαλία. Κι όμως αγωνίζεται σαν να είναι χρόνια στη ομάδα. Η δυναμική και το πάθος που βγάζει ο Άργκους την ώρα του αγώνα, είναι κάτι μοναδικό και φυσικά το χειροκροτούν όλοι. Ο,τι μπορεί το δίνει και με το παραπάνω! Φτάνει η στιγμή που χρίζεται αρχηγός στο ντέρμπι της Δυτικής Ελλάδας με τον ΠΑΣ Γιάννινα στο Αγρίνιο. Ο Άργκους πραγματοποιεί μία σούπερ εμφάνιση και μάλιστα σκοράρει το μοναδικό γκόλ που δίνει τ