Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Ντροπιαστική εμφάνιση - έχασε χωρίς να παίξει ποτέ στην Τρίπολη!



Ο Παναιτωλικός έκανε τουρισμό στην Τρίπολη και με μία ντροπιαστική εμφάνιση που δε χωράει καμία δικαιολογία και δεν αρμόζει στην ιστορία του συλλόγου, ηττήθηκε με το βαρύ 3-0 απ'τον Αστέρα Τρίπολης που έπαιζε με 10 ποδοσφαιριστές απ'το 3ο λεπτό λόγω της αποβολής του Τριανταφυλλόπουλου. Ήταν ακόμη ένα παιχνίδι που αντιμετωπίστηκε σαν αγγαρεία απ'τους παίκτες του Παναιτωλικού και είναι κρίμα γι'αυτούς τους εκδρομείς απ'το Αγρίνιο που έκαναν τόσα χιλιόμετρα για να βρεθούν στην Τρίπολη και να υποστηρίξουν τους ποδοσφαιριστές του Δέλλα.

O Παναιτωλικός ξεκίνησε με τον Μάρκος Πάουλο βασικό στην ενδεκάδα του, ακριβώς έναν ολόκληρο γύρο μετά το τελευταίο του παιχνίδι που ήταν και πάλι με την ομάδα του Αστέρα, αλλά στο Αγρίνιο στις 28 Οκτωβρίου . Κάτω απ'τα δοκάρια ξεκίνησε ο Γιαννακόπουλος, κεντρικό αμυντικό δίδυμο οι Άργκους και Μιχάι, δεξιός οπισθοφύλακας για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι ο Άγγελος Τσιγγάρας, στ' αριστερά ο Αμαράλ, δύο ανασταλτικοί χάφ οι Λουσέρο και Μάρκος Πάουλο, η τριάδα μπροστά με Μάζουρεκ (δεκάρι), Γκούγκα (αριστερό εξτρέμ) και Ουίλιαν (δεξί εξτρέμ) με φορ τον Βλάντ Μοράρ σε ένα κλασικό 4-2-3-1.

Ο Αστέρας Τρίπολης ξεκίνησε με τους Παπαδόπουλο στο τέρμα, Πασαλίδη, Τριανταφυλλόπουλο, Κώτσιρα (δεξί μπάκ) και Κυριακόπουλο (αριστερό μπάκ) στην άμυνα, Ιγκλέσιας και Βαλιέντε οι δύο ανασταλτικοί χάφ, δεξί χάφ ο Καλτσάς, αριστερό χάφ ο Φερνάντεζ, και η επιθετική δυάδα με τους Αραβίδη και Μανιά σε διάταξη 4-4-2.

Με τις ιδανικότερες προϋποθέσεις ξεκίνησε ο αγώνας για τον Παναιτωλικό, καθώς το λάθος του Πασαλίδη, εκμεταλλεύτηκε ο Μοράρ που λίγο πριν μπεί στην περιοχή και βρεθεί μόνος απέναντι απ'τον Παπαδόπουλο, ανατράπηκε απ'τον Τριανταφυλλόπουλο και δικαιολογημένα ο παίκτης του Αστέρα δέχθηκε την απ'ευθείας κόκκινη κάρτα στο 3ο λεπτό. Στη συνέχεια το φάουλ που εκτέλεσε ο Μοράρ, μπλόκαρε ο Παπαδόπουλος στο 5ο λεπτό.

Με αυτό το πολύ σημαντικό πλεονέκτημα ο Παναιτωλικός είχε όλο το χρόνο και την ικανότητα να δημιουργήσει επικίνδυνες καταστάσεις και να σκοράρει κάποιο γκόλ στη συνέχεια του παιχνιδιού. Στο 8', ήρθε η αναγκαστική αλλαγή από πλευράς Αστέρα, καθώς ο Γιώργος Παράσχος πέρασε τον Μπελόκ να καλύψει το κενό της άμυνας, στη θέση του Γιώργου Αραβίδη. Παρά το αριθμητικό πλεονέκτημα ο Παναιτωλικός έμεινε μόνο στην κατοχή μπάλας χωρίς να απειλήσει σε αντίθεση με τον Αστέρα που είχε τις ευκαιρίες των Καλτσά, Φερνάντεζ και Μανιά στο 14ο, 16ο και 23ο λεπτό αντίστοιχα.

Στο 26' ήρθε το πρώτο γκόλ του αγώνα, όμως για τον Αστέρα Τρίπολης των 10 παικτών. Ο Καλτσάς έκανε μια εξαιρετική ατομική προσπάθεια, έδωσε στον Μανιά, εκείνος στον Βαλιέντε που πλάσαρε εύστοχα τον Γιαννακόπουλο για το 1-0. Ένα γκολ που εξέθεσε την άμυνα του Παναιτωλικού, καθώς όλα ξεκίνησαν από κόρνερ του Παναιτωλικού και αντεπίθεση των Αρκάδων με 5 παικτών έναντι 2 μόλις του Παναιτωλικού.

Ο Παναιτωλικός συνέχισε να είναι πολύ κακός και να μην δημιουργεί παρά το αριθμητικό του πλεονέκτημα, ενώ ήρθε και η πρώτη αναγκαστική αλλαγή για την ομάδα του Δέλλα στο 30ο λεπτό με τον Μοράρ να αποχωρεί τραυματίας και την θέση του να παίρνει ο Μπαϊροβιτς. Νέα μεγάλη ευκαιρία χάθηκε για τον Αστέρα στο 31ο λεπτό με το πλασέ του Φερνάντεζ να περνάει λίγο έξω απ'την εστία του Γιαννακόπουλου.

Στο 38' ο Μπαϊροβιτς σκόραρε, αλλά από θέση οφσάιντ και σωστά δε μέτρησε το γκόλ. Στο 44ο λεπτό έπειτα από εκτέλεση φάουλ του Καλτσά απ'τα αριστέρα, ο Ιγκλέσιας με κεφαλιά έγραψε το 2-0, αφού πρώτα η μπάλα χτύπησε στο δοκάρι κι έπειτα στα δίχτυα.

Το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε με έναν Παναιτωλικό τραγικό σε απόδοση, δημιουργώντας μόλις 1 τελική μπροστά απ'την εστία του Παπαδόπουλου, έχοντας το αριθμητικό πλεονέκτημα απ'το 3ο λεπτό, σε αντίθεση με τον Αστέρα που κατάφερε να πετύχει δίκαια 2 γκολ, δημιουργώντας παράλληλα και 8 τελικές προσπάθειες παρά το γεγονός ότι αγωνιζόταν με 10 παίκτες.

To δεύτερο ημίχρονο δεν είχε κάποια αλλαγή για τις δύο ομάδες. Ο Αστέρας Τρίπολης μπήκε φουριόζος και στο δεύτερο μέρος με τον Καλτσά να εκτελεί φάουλ, τον Ιγκλέσιας να πιάνει την κεφαλιά και τον Γιαννακόπουλο να κάνει μεγάλη επέμβαση κρατώντας το σκόρ στο 2-0.

O Παναιτωλικός συνέχισε να είναι αδιάφορος στο παιχνίδι, με τον Αστέρα να συνεχίζει το πάρτι σημειώνοντας και 3ο γκολ στο 62ο λεπτό με σκόρερ τον Φερνάντεζ με σουτ έξω απ'την περιοχή. Τραγική η εικόνα του Παναιτωλικού σε ένα παιχνίδι που είχε και την συμπαράσταση των φιλάθλων του απ'το Αγρίνιο.

Στο 63ο λεπτό πραγματοποιήθηκε η δεύτερη αλλαγή του Παναιτωλικού, με τον Μαρινάκη να παίρνει τη θέση του Τσιγγάρα στο δεξιό άκρο της άμυνας. Στο 69' ο Αστέρας έχασε ακόμα μια ευκαιρία με το σουτ του Φερνάντεζ που μπλόκαρε ο Γιαννακόπουλος, ενώ ένα λεπτό νωρίτερα πραγματοποιήθηκε και η τελευταία αλλαγή του Παναιτωλικού, με τον Μάρκος Πάουλο να περνάει εκτός και τον Αλέξανδρο Παρρά να παίρνει τη θέση του στον αγωνιστικό χώρο.

Χωρίς να δείξει τίποτα απολύτως στα επόμενα λεπτά, ο Παναιτωλικός έχασε τη μεγαλύτερή του ευκαιρία στο 87ο λεπτό με την κεφαλιά του Άργκους να περνάει λίγο άουτ απ'το αριστερό δοκάρι του τερματοφύλακα του Αστέρα.

Η λήξη βρήκε μεγάλη νικήτρια την ομάδα του Αστέρα Τρίπολης με το βαρύ 3-0 για τον Παναιτωλικό που δε δικαιολογείται να χάνει μ'αυτό τον τρόπο και μ'αυτή την αδιαφορία. Οι Αρκάδες ανέβηκαν στους 25 βαθμούς, ο Παναιτωλικός παρέμεινε στους 30 και την επόμενη αγωνιστική υποδέχεται στο Αγρίνιο τον Πανιώνιο.



ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΚΟΥΤΣΙΟΥΜΠΑΣ


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η αποστολή του Αστέρα Τρίπολης - χωρίς προβλήματα

Ανακοινώθηκε απ'τον Γιώργο Παράσχο η αποστολή του Αστέρα Τρίπολης ενόψει Παναιτωλικού, χωρίς κάποιο απρόοπτο της τελευταίας στιγμής. Μοναδικοί απόντες οι Μουνάφο και Ματρικάρντι που παραμένουν τραυματίες. Αντιθέτως, στην αποστολή μπήκαν κανονικά οι Μανιάς και Ιγκλέσιας. Αναλυτικά οι 19 ποδοσφαιριστές της αποστολής : ΤΕΡΜΑΤΟΦΥΛΑΚΕΣ : Αθανασιάδης, Παπαδόπουλος ΑΜΥΝΤΙΚΟΙ : Τριανταφυλλόπουλος, Πασαλίδης, Βλάχος, Κώτσιρας, Μαρτίνεζ, Κυριακόπουλος ΜΕΣΟΙ : Βαλιέντε, Ιγκλέσιας, Μπέλοκ, Ρόλε, Τσιλιανίδης, Μπαστιάνος, Φερνάντεζ, Καλτσάς ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΙ : Μανιάς, Αραβίδης, Δουβίκας

CIES: Ο Παναιτωλικός πιο αποτελεσματική ομαδα της SL, χειρότερη στην Ευρώπη ο Απόλλων

Ούτε ο πρωτοπόρος ΠΑΟΚ, ούτε ο Ολυμπιακός που τον ακολουθεί αλλά ούτε και η πρωταθλήτρια ΑΕΚ.     Ο Παναιτωλικός είναι η πιο αποτελεσματική ομάδα στην ελληνική Super League, όπως αναφέρει η τελευταία έκθεση (248) του CIES, του Διεθνούς Κέντρου Αθλητικών Σπουδών, που βρίσκεται στην Ελβετία και δημιουργήθηκε το 1995 ως κοινοπραξία της FIFA με το Πανεπιστήμιο του Νοσατέλ.     O Παναιτωλικός , είναι η ομάδα που χρειάζεται τα λιγότερα σουτ από κάθε άλλη ελληνική ομάδα για να φτάσει στο γκολ (6,48 κατά μέσο όρο) ενώ ακολουθεί ο ΠΑΟΚ (6,50) και ο Παναθηναϊκός (6,60).     Στην άλλη όχθη, ο ουραγός Απόλλων Σμύρνης, είναι η ομάδα που χρειάζεται τα πιο πολλά σουτ, για να σκοράρει (25,17), ποσοστό που την καθιστά χειρότερη σε όλη την Ευρώπη. Ακολουθείται, στο ελληνικό πρωτάθλημα, από την Λαμία (16,10) και τον Λεβαδειακό (16,00).     Καμία ομάδα, από τα 35 κορυφαία ευρωπαϊκά πρωταθλήματα δεν χρειάστηκε λιγότερα σουτ για να σκοράρει από την Παρί Σεν Ζερμέν. Η γαλλική ομάδα, σημείωσε γκ

Líder y guerrero - Απαίτηση όλων να ανανεωθεί ο Άργκους !

Είναι λίγοι οι παίκτες στη σημερινή εποχή που δένονται συναισθηματικά με την ομάδα και πολύ περισσότερο με τον κόσμο της. Στον Παναιτωλικό το έχουμε δει κατά το παρελθόν, με παίκτες όπως ο Αντώνης Δελακάς, ο Πέτρος Ζουρούδης, ο Μίλαν Μπόγιοβιτς, ο Ανρί Καμαρά και με τον τελευταίο εκ των μεγάλων αρχηγών, Γιώργο Κούσα (ίσως αδικούμε και κάποιους). Η περίπτωση του Άργκους σπανίζει, καθώς είναι ένας παίκτης Βραζιλιάνος, που δεν είχε ποτέ ξανά επαφή με το ελληνικό πρωτάθλημα και ο Παναιτωλικός τον έφερε για πρώτη φορά στην Ελλάδα πριν από ενάμιση περίπου χρόνο απ'την Πορτογαλία. Κι όμως αγωνίζεται σαν να είναι χρόνια στη ομάδα. Η δυναμική και το πάθος που βγάζει ο Άργκους την ώρα του αγώνα, είναι κάτι μοναδικό και φυσικά το χειροκροτούν όλοι. Ο,τι μπορεί το δίνει και με το παραπάνω! Φτάνει η στιγμή που χρίζεται αρχηγός στο ντέρμπι της Δυτικής Ελλάδας με τον ΠΑΣ Γιάννινα στο Αγρίνιο. Ο Άργκους πραγματοποιεί μία σούπερ εμφάνιση και μάλιστα σκοράρει το μοναδικό γκόλ που δίνει τ